Zydeco at C op 15 en 16 juli

HOLLUM – 15 en 16 juli in The Sunset bij Hollum.

Het is alweer voor de derde keer dat de Zydeco Beach Party een Zydeco en Cajun festival op Ameland organiseert. Tijdens Zydeco at C is de Zydeco Beach Party de enige Nederlandse band. De andere muzikanten komen uit Duitsland, de Verenigde Staten en Engeland. De bands en het programma staan volledig afgedrukt in de Cajun en Zydeco festival krant.

Het Zydeco at C festival vindt plaats op de prachtige locatie van het strandrestaurant The Sunset. Van voor zonsondergang tot na zonsopkomst is er te genieten van de muziek in een romantische ambiance. Met de opzwepende klanken van de accordeon en het ritme van het wasbord zal Zydeco Beach Barty als een locomotief de sterren van de hemel spelen.

Tot twee keer toe speelde het Zydeco festival in de tent op het strand bij Nes. De tent die nog even bleef staan na het Beachrugby festival. Vanwege de programmering kwam dat dit jaar niet goed uit. “Het Zydeco festival in Raamsdonkveer is altijd in juni. Er moeten wel een paar weken tussen dat festival en Zydeco at C op Ameland liggen”, zegt Meinte Bonthuis, secretaris van het Zydeco bestuur. Het wereldje van dit muziekgenre is niet zo groot. Je moet bezoekers aan Raamsdonkveer even de tijd gunnen op adem te komen voor ze naar Ameland afreizen voor het volgende spetterende festival onder de noordelijkste hemel van Nederland.

Ton Töben gaat altijd naar Raamsdonkveer. Hij zuigt de muziek op en legt contacten voor het festival op Ameland. Een geweldig feest, met gemoedelijk publiek. Bier wordt nog uit een glas gedronken en bij welk festival maak je dat nog mee.

Het Zydeco festival biedt allerlei extra’s. Zo zijn er speciale Zydeco arrangementen te boeken via VVV en Koudenburg. En er is een een Zydecobus. Op beide dagen staat er een bus van ARRIVA klaar die de feestgangers naar Ballum, Nes of Buren brengt. In de festival krant staat de dienstregeling afgedrukt.

In dit Zydeco weekend kunnen we tevens kennismaken met de Cajun keuken. Het is de oudste keuken van Noord-Amerika. Een plattelandskeuken waarbij de kok is aangewezen op het aanbod van de dag. The Sunset organiseert een groot BBQ-buffet met cajun invloeden.

“Dat het een geweldig muziekfeest wordt staat als een (strand)paal boven water”, zegt Paul Verhoeven in zijn inleidende woordje in de Zydeco krant.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *