Zwervend langs Zee

PETTEN – Op donderdag 7 mei start het project ‘Zwervend langs Zee’ op het strand van Petten. Samen met KIMO Nederland en België, Stichting de Noordzee, Rijkswaterstaat en andere kustgemeenten willen we het afval op stranden, dat is achtergelaten door bezoekers, terugdringen.

De afgelopen jaren neemt zwerfafval op de Nederlandse stranden toe. Reden voor diverse kustgemeentes om mee te werken aan het project “Zwervend langs Zee”. Ameland, Bergen, Den Haag, Den Helder, Katwijk, Noordwijk, Velsen, Zandvoort en Zijpe doen mee.

De officiële start van ‘Zwervend langs Zee’ vindt plaats op donderdag 7 mei om 14.00 uur in het strandpaviljoen ‘Zee en Zo’ in de gemeente Petten. De opening wordt verricht door Alex Ouwehand (Stichting de Noordzee), Karin Visser (Rijkswaterstaat Noordzee) en Karel Ockeloen (KIMO Nederland en België).

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *