Zwemmen in De Vleyen met ‘waarschuwing’

LEEUWARDEN – Het door de provincie Fryslân ingesteld negatief zwemadvies voor De Vleyen in Nes is opgeheven. Er werden blauwalgen gesignaleerd en dat kan gezondheidsklachten geven. De waterkwaliteit is dusdanig verbeterd, dat een negatief zwemadvies niet langer noodzakelijk is.

Er wordt nog niet helemaal voldaan aan de gestelde norm voor blauwalg, waardoor er nog steeds een gering risico bestaat voor de gezondheid. Dit betekent dat het negatief zwemadvies wordt vervangen door een ‘waarschuwing’. Bij de zwemgelegenheid wordt dat met borden aangegeven.

De zwemwatertelefoon (058 – 292 56 50) van de provincie is het gehele zomerseizoen bereikbaar. Bij dit nummer is tot eind september de meest actuele informatie over de waterkwaliteit van het zwemwater in de provincie beschikbaar. Specifieke vragen kunt u stellen per e-mail aan zwemwater@fumo.nl.  Actuele informatie is ook te raadplegen via NOS-teletekst (pagina 725) en via de internetsite www.zwemwater.nl.

>>> lees hier meer over Blauwalg

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *