Zweefmolen Buwalda 65 jaar op Ameland

NES – Op 31 augustus schreven we over de zweef van Buwalda. Hieronder leest u het bericht en daaronder een antwoord van Tamara Buwalda, dochter van Jan.

Dit was het bericht van 31-8-2012:

De zweefmolen van Buwalda staat weer op het eiland. Het is dorpsfeest in Nes en daar mag de zweef niet ontbreken: de zweefmolen van Jan Buwalda uit Leeuwarden met op een van de panelen de Amelander paardenreddingboot. Buwalda reist al een jaar of 50/ 60 naar het eiland. Toen Jan nog Jantje was oefende hij al het duwen van de bakjes op het terrein in Hollum waar nu de COOP supermarkt staat.

Nu wil Dorpsbelang Nes graag weten hoe lang de zweefmolen van Buwalda al naar Ameland trekt.

Als er iemand is die hier iets over kan vertellen, iemand die een herinnering aan begin jaren 60 of nog eerder heeft, iemand die iets weet over de aanvang van het zweefmolenkermisplezier op Ameland, dan horen wij dat graag. U kunt uw reactie sturen naar info@persbureau-ameland.nl

Dit is wat Tamara Buwalda schreef:

"Mijn vader weet zelf niet precies vanaf welk jaar ze op het eiland staan. Mijn moeder sprak tijdens het dorpsfeest in Hollum een man op leeftijd. Deze aardige man is 79 jaar en hoopt volgend jaar 80 te worden. Hij dacht zich vanaf het jaar 1948 te kunnen herinneren dat de zweef op het plantsoentje in Nes stond. Dat zou betekenen dat het volgend jaar het 65e jaar is. "

Linnenkast

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *