Zuidwesterstorm en zeer zware windstoten verwacht

WAGENINGEN – Het gaat later vandaag stormen aan de noordwestkust van Nederland. Bovendien zijn er zware tot zeer zware windstoten mogelijk.

Oorzaak

De onstuimige zondagmiddag en avond worden veroorzaakt door de passage van een koufront. Rondom het koufront zit een pittig windveld. Het front zelf gaat vergezeld van een relatief smalle strook met fikse buien. 

Zuidwesterstorm

De zuidwestenwind trekt later vanmiddag al aan tot krachtig of hard boven land (kracht 6 tot 7) en langs de kust een windkracht 8, soms 9 (stormkracht). Daarbij zijn dicht bij de kust windstoten mogelijk van 100 kilometer per uur, in het noordwestelijk kustgebied zelfs tot lokaal 115 kilometer per uur. Landinwaarts moeten we deze zondagavond rekening houden met windstoten van 80 tot plaatselijk 100 kilometer per uur.

Bron: MeteoGroup

Auto niet op pier

Gemeente Ameland waarschuwt om de auto niet op de pier te laten staan: de veerdam gaat onderlopen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *