Zomerse woensdag

WAGENINGEN – Dinsdag wordt het warm. En woensdag volgt mogelijk de eerste zomerse dag van het jaar, aldus MeteoGroup. Zeker in het zuiden kan de 25 graden worden gehaald. Of het ook in De Bilt lukt is nog de vraag. Het is overigens geen blijvertje want na woensdag wordt het geleidelijk minder warm.

Gisteren werd het regionaal voor het eerst dit jaar 20 graden, aanstaande dinsdag kunnen we ook landelijk waarschijnlijk van de eerste warme dag spreken. Dan wordt ook in De Bilt waarschijnlijk de 20 graden gehaald. En overschreden. Dat lukte gisteren op een haar na niet. Het kwik stokte bij 19.6 graden. In Eindhoven werd het toen ruim 23 graden.

Piet Paulusma zegt het volgende over het weer van komende woensdag: "Het wordt een warme en vrij zonnige voorjaarsdag. De temperaturen lopen op naar gemiddeld 20 graden! In het zuiden zijn temperaturen mogelijk tot maar liefst 21 of 22 graden! De west tot zuidwestenwind wordt later matig tot vrij krachtig."

lees hier over Piet Paulsma op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *