Zoekactie naar man in Noordzee

NES – Op Ameland is in de namiddag een grote zoekactie aan de gang naar een man die ter hoogte van het Westerpad bij Nes in de Noordzee zou zwemmen. Wandelaars op het strand zagen de man ver het water in gaan en niet meer terugkomen. Zij waarschuwden de hulpdiensten.

Reddingboot Anna Margaretha van station Ballum en de Maria Hofker van het KNRM-station Nes zijn samen met twee rubberboten van de strandwachten op zoek naar de zwemmer. Een helikopter  van de marine versterkt het zoekteam. Wim den Hartogh van politie Ameland bevestigt om 18.00 uur dat er een zoekactie gaande is. Wie in het water ligt en of hij nog in het water ligt weet Den Hartogh niet. Het kan zelfs zijn dat de zwemmer al op het strand loopt. Als hij nog in het water ligt, dan is de situatie zorgelijk. Het is afgaand water en de stroming is buiten de branding sterk.

Om 18.30 uur is de zoekactie gestaakt. Er is geen zwemmer gevonden en er is nog niemand als vermist opgegeven.

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *