Zo kun je prima met een baby uit kamperen

LEEUWARDEN – Kamperen is hartstikke leuk, maar hoe doe je dat met een kleintje? Oftwel: over bedje, badje, box en baby.

Kamperen met een baby. Sommige jonge ouders moeten er niet aan denken, anderen draaien hun hand er niet voor om. In het eerste geval zien mensen het niet zitten vanwege het gesjouw met alle mogelijke spullen die je nu eenmaal nodig hebt als je met een baby op vakantie gaat. Bedje, badje, box enzovoorts.

Toch willen we hier een lans breken voor het kamperen met de kleine, want het is eigenlijk heel goed te doen. Met een beetje flexibele instelling kom je een heel eind en valt het met dat sjouwen wel mee.

Gebruik het campingbedje als box

Kies in eerste instantie voor een camping waar ze een kampeerbedje voor je klaarzetten. Datzelfde kampeerbedje kan overdag prima dienstdoen als box. Zet het bedje waar je maar wilt, van in de zon tot in de schaduw of lekker onder de luifel. Een doekje erover of iets van een net tegen muggen en je kindje slaapt als een roos en speelt erin met veel plezier.

Een badje is niet nodig als je je kindje gewoon mee onder de douche neemt. Is het daar nog te klein voor dan is een opblaasbadje een prima alternatief. Lekker buiten de tent een beetje badderen, wie doet je wat.

Luiertas doet ook dienst als ‘overall rugzak’

Al die spullen als luiers, doekjes, flesjes en een extra rompertje draag je overdag met je mee in een luiertas. Wees niet bang dat je ook nog een handtas, heuptas heren of rugzak mee moet sjouwen voor je eigen spullen, want dat kan tegenwoordig allemaal in die ene luiertas. Die is er overigens niet alleen als hand- of schoudertas maar óok juist in de vorm van een rugzak. Handig en functioneel.

Er zijn prachtige luiertassen te koop die voor een heuse businesstas niet onder doen. Van leer gemaakt voorzien van een verschoningsmatje én een laptopvak. Alles past erin en het is zelden nog maar een bloemetjestas. Het is een stijlvolle tas die je altijd met je mee kunt dragen. De benaming luiertas doet de tas eigenlijk tekort.

Anti diefstal rugzak draagt wel zo safe

Wie kiest voor veiligheid in verband met alle mogelijke waardevolle spullen die mee moeten, gaat voor een anti diefstal rugzak. Deze tassen hebben verborgen ritsen en zijn van snijvast materiaal gemaakt. Daar zit weliswaar geen verschoningsmatje in, maar daar is wel een oplossing voor te vinden door een zachte handdoek of iets dergelijks mee te nemen.

Kortom; laat je er met een baby niet van weerhouden om heerlijk een paar dagen naar de camping te gaan. Op het weer hebben we geen invloed, maar wel op het zo comfortabel mogelijk en met zo min mogelijk gesjouw met spullen, te genieten van een paar dagen vakantie.

Partnerbijdrage Twenty4 Webvertising

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *