Zesde post in correspondentieblog

LESVOS – Hoe gaat het op Lesvos, of Lesbos, het eiland waar burgemeester Albert de Hoop in mei nog een eilandconferentie bezocht. Het Griekse eiland voor de Turkse kust is al een paar jaar toevluchtsoord van vluchtelingen en het eiland, dat net als Ameland het grotendeels van het toerisme moet heben, verzuipt in de problematiek. Eleonora Pouwels, fotograaf op Lesvos, correspondeert erover met Jeanet de Jong van Ameland.

"6 – Tussen hoop en wanhoop … en de supermaan

Kalispera Jeanet,

Ik ben blij te horen dat je weer uit het ziekenhuis bent. Niet mijn favoriete plaats, al helemaal niet hier… Door de crisis van de afgelopen jaren heb ik alles wat er in de gezondheidszorg verbeterd was, weer zien verdwijnen. Mijn laatste bezoek was aan het medisch centrum van Kalloni, ik moest naar de WC en er was geen toiletpapier… even gevraagd, bleek daar geen geld meer voor te zijn, net als voor het kopieerpapier… nodig voor het uitprinten van recepten en doktersadviezen. Het dak lekt en er zijn 2 ambulances voor het hele westelijke en noordelijke deel van het eiland, die regelmatig niet kunnen rijden omdat er geen geld voor de benzine is, dan moet hij dus uit Mytilini komen."

⇒ lees hier de complete post van Eleonora Pouwels

⇒ bekijk hier alle posts van het correspondentieblog

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *