Zeilschool Pean wordt geconfronteerd met ‘extremen’ in boekingspatronen

Zeilschool Pean constateert een trend in boekingspatronen die doet denken aan de extremen in het klimaat: een sterke concentratie van de vraag naar bepaalde weken voor de zomerkampen van 2024. Deze pieken in voorinschrijvingen leggen druk op de beschikbaarheid en vormen een uitdaging.

Boekingspatronen en klimaatextremen

“Het is een interessante parallel die we trekken; net zoals het klimaat tegenwoordig meer extreme weersomstandigheden kent, zien we ook in de boekingen voor onze zeilkampen meer extremen. Er is een aanzienlijke toename in de vraag naar bepaalde weken, wat zorgt voor een ongebruikelijke druk op ons aanbod,” licht Wytse toe, de directeur van Zeilschool Pean.

Vroege reserveringen voor vaste klanten als oplossing

Deze situatie heeft het team van Pean ertoe aangezet om in het boekingsproces vaste klanten de kans te geven om al vroeg hun zeilkamp te reserveren. “Ons doel is om een fantastische ervaring te bieden aan iedereen die geïnteresseerd is in een zeilkamp. Nu zie je dat in de eerste week van de voorinschrijving sommige boottypen in sommige weken al bijna volgeboekt zijn. Maar we proberen om een oplossing te vinden die rechtvaardig is voor alle klanten, inclusief onze trouwe zeilers die het risico lopen mis te grijpen,” zegt Wytse.

Met de trend mee of een rustigere week?

De algemene inschrijvingen die op 8 november openen, worden een cruciaal moment voor geïnteresseerden. Wytse benadrukt: “Ik hoop dat ouders en cursisten zich bewust zijn van deze trend en proactief handelen om hun plek te verzekeren of een rustigere week te kiezen.”

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 804

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *