Zeehondencentrum Pieterburen viert droevige mijlpaal

8 mei 2024 is de viering van een droevige mijlpaal. Op deze dag heeft Zeehondencentrum Pieterburen het 40e zeehonden slachtoffer kunnen bevrijden van een verstrikking welke op termijn de zeehond fataal zou zijn geworden. Hiermee is hetzelfde aantal aan gesignaleerde verstrikkingen bereikt als in het gehele voorgaande jaar. Een schrikbarende toename.

De jonge Grijze Zeehond werd aangetroffen op het strand van Camperduin en zat verstrikt in een visnet. Het betreft een staand want net van ettelijke meters lang. Gelukkig voor de zeehond heeft een voorbijganger het dier gezien en dit gemeld aan de plaatselijke Zeehondenwachter. Deze is op de situatie af gegaan en heeft het dier ter plekke kunnen bevrijden. 

De zeehondencentra maken zich zorgen om deze enorme stijging in de aangetroffen aantallen verstrikkingen. Buiten visnetten treffen de Zeehandenwachters ook dieren aan welke verstrikt zijn in materialen als aardappelzakken, frisbees, rubber ringen, bouwplastic, scheepstouwen en vislijnen.

Speciaal door de toename in deze specifieke situaties hebben de drie zeehondencentra (A Seal, Ecomare en Zeehondencentrum Pieterburen) het Seal Response Team opgezet om de verstrikte dieren ter plekke te kunnen gaan helpen.

Meer informatie over deze samenwerking kan je vinden op: www.zeehondencentrum.nl

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 687

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *