Zaterdag arrensleewedstrijd op Vliegveld Ballum

BALLUM – Zaterdag 3 maart is er een Arrensleewedstrijd op het Vliegveld bij Ballum. De wedstrijd begint om 13:30 uur. "Als de weersomstandigheden het toelaten", houdt de arrensledecommissie nog een slag om de arm.

Opgeven, voor vrijdag 20:00 uur, kan bij Minke Trinks. Haar telefoonnummer is 06 521 053 65.

Geef de naam van de voerman/ -vrouw door en van degene die op de slee staat.

Geef ook de naam van het paard of pony door, de leeftijd en het geslacht van het dier. Informatie over de slee is welkom.

's Avonds 20:00 uur is de prijsuitreiking bij Nobel in Ballum. Daar is dan tevens verloting van een bellentuig onder de deelnemers.

De laatste keer dat er een arrensleewedstrijd werd gehouden is alweer acht jaar geleden. Pieter en Irma Lublink gingen er toen met de eerste prijs vandoor.

Lees hier wie er allemaal op de wisselbeker staan gegraveerd. De namen gaan terug tot 1953. Een aantal namen komt twee keer op de beker voor. Hadden ze driemaal achtereen gewonnen, dan hadden ze de beker mogen houden en had de commissie een nieuwe beker moeten laten aanrukken. Dat is tot op heden nog niet nodig geweest.

Op het filmpje hieronder, van 9 januari 2010, strijdt Theo IJnsen tegen Pieter de Boer. IJnsen verliest, omdat hij zijn paard moet inhouden nadat die in galop gaat, en weet dan ook dat hij de wisselbeker kwijt is. De kampioensrace gaat tussen Pieter Lublink en Hans Kuperus. Pieter en Irma Lublink komen als eerste over de meet.

Op Ameland Vandaag staan de filmpjes van toen en is het filmpje van deze week, over arrensleerijden door Hollum te zien.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *