Zandsuppletie bij Hollum begonnen

HOLLUM – Rijkswaterstaat is maandag 1 mei beginnen met de zandsupppletie voor het badstrand van Hollum. De westkant van het eiland is een gebied dat door erosie afkalft: wind, golven en stroming nemen voortdurend zand mee. 

Om de kustlijn van Nederland te onderhouden laat Rijkswaterstaat op specifieke plekken zand aanbrengen. De kop van Ameland is een kustvak dat veel te lijden heeft en waar al verschillende keren een zandsuppletie heeft plaatsgevonden.

Tussen strandpaal 1 en 5 gaat het de laatste jaren hard. Het gebied is aan structurele erosie onderhevig en dat valt onder meer te zien aan de ondergraving van het strandpaviljoen en de ligging van de strandopgang. Na elke zware storm moet dat pad om veiligheidsredenen verlegd worden. Rijkswaterstaat voert van 1 mei tot augustus 2023 op de kop van noordwest Ameland een grote strandsuppletie uit. De laatste keer dat op die plek zand op het strand werd gespoten was in 2019.

bekijk hier de luchtfoto's van de suppletie in 2011

lees hier over de suppletie van 2019 en bekijk het filmpje

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *