Zandkastelenwedstrijd op MadNes

NES – Tijdens het MadNs festival doet het Natuurcentrum Nes ook volop mee met een aantal activiteiten. Voorheen werd voornamelijk het vissen met een kornet verzorgd, echter deze editie doen we naast het korren ook mee met een water- en energie lab en een zandkastelenwedstrijd: De Castle Battle! Het korren vindt iedere festival dag 2 keer plaats, om 14:00 uur en om 15:00 uur.

Samenwerking tussen Natuurcentrum en Dutch Wavemakers

Het water- en energie lab wordt in samenwerking met de Stichting Dutch Wavemakers verzorgd, een jongerenorganisatie wie andere jongeren enthousiasmeren en bewust maken over water- en energie gerelateerde topics. Dutch Wavemakers onderscheidt zich van andere organisaties door de unieke combinatie tussen young professionals, ambassadeurs en Olympisch topsporters. Zo is Jelle Westra van het Natuurcentrum ook ambassadeur voor Dutch Wavemakers. De Wavemakers zijn voor de eerste keer op MadNes en ze kijken erg uit naar deze samenwerking. Het water- en energie lab is elke dag op MadNes te vinden.

Castle Battle

De zandkastelenwedstrijd wordt ook als nieuwe activiteit aangeboden, waarbij deelnemers tegen elkaar strijden om het sterkste zandkasteel te bouwen. Het kasteel dat het langst blijft staan wint, waarbij mooie prijzen zijn te winnen (luchtbed, flamingo en strandbal). Een echte race tegen de klok, omdat de vloed niet wacht op de deelnemers. 

De zandkastelenwedstrijd is op zaterdag 2 en zondag 3 juli op het strand voor het festivalterrein vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *