Zandbank Ballum

BALLUM – Babke Dekker uit Eindhoven maakte voor haar afstuderen aan de Design Academy in Eindhoven een project voor het strand bij Ballum en exposeerde dat tussen 20 en 28 oktober.

Het afstudeerproject is een plan dat ze aan Ballum aanbiedt om nieuw toerisme te genereren. De ondernemers van Ballum kunnen in het plan lezen hoe ze het strand aantrekkelijk kunnen aanbieden aan gasten. Dekker kreeg tijdens de tentoonstelling in Eindhoven veel enthousiaste reacties. Vele bezoekers daar meldden dat ze weleens op Ameland waren geweest en het gebied bij Ballum kenden. "Ik hoop dat de ondernemers het oppakken," zegt Dekker over haar plan. De kern is dat je geen toeters en bellen hoeft te laten aanrukken, maar dat je kunt uitgaan van de kracht van het gebied. Dat is al mooi genoeg van zichzelf. "Accepteer het gebied zoals het is."

Conreet ontwikkelde Dekker een strandkar en een schuilhutje. Van de strandkar is een proefmodel gemaakt en van het hutje en maquette.

Om haar project aan het publiek kenbaar te maken maakte ze een www.zandbank-ballum.nl .

Tijdens de Dutch Design Week exposeert ze haar project. Die tentoonstelling duurt tot zondag 28 oktober.

>>> lees hier over Beleefstrand Balum

Faber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *