WNF Challenge 2012 op Ameland

AMSTERDAM – Geef de aarde door! Onder dat motto vindt van 31 mei tot en met 2 juni 2012 de tweede WNF Challenge plaats. Op 2 juni is de WNF Challenge op Ameland. Het WNF zoekt deelnemers voor deze adventure race bestaand uit drie dagen zeilen, crosslopen, mountainbiken, kanoën en wadlopen. De teams die deze sportieve uitdaging aan durven gaan, maken bovendien van heel dichtbij kennis met échte wildernis die Nederland nog rijk is: het Friese meren- en Waddengebied. 

Nederlanders denken vaak dat de natuur in eigen land volledig is verdwenen onder een dikke laag asfalt. Maar ons land heeft wel degelijk nog bijzondere natuurgebieden. Échte wildernis die het waard is om te beschermen en waar het WNF zich voor inzet. Daarom zoekt de natuurbeschermingsorganisatie deelnemers voor de WNF Challenge; teams bestaand uit vier personen die door deelname aan dit sportieve avontuur laten zien dat zij deze natuur ook de moeite waard vinden. De opbrengst van de WNF Challenge komt ten goede van het werk van het Wereld Natuur Fonds (WNF).

Niet voor iedereen

Op de eerste dag van de WNF Challenge wordt er gezeild op de meren van Nationaal Park De Alde Feanen in Friesland. De tweede dag staat in het teken van mountainbiken en een kanotocht op het Lauwersmeer. De laatste dag begint met mountainbiken, waarna de deelnemers naar Ameland wadlopen om daar naar de finish in Nes te mountainbiken en crosslopen. Onderweg worden de sportievelingen geconfronteerd met een reeks opdrachten en andere uitdagingen. Modder, spanning, water, stress en uithoudingsvermogen. De WNF Challenge is niet voor iedereen, maar wie meedoet krijgt er veel voor terug.

Zambezi bedreigd

De WNF Challenge 2012 helpt het WNF om één van de laatste stukken ongerepte natuur te beschermen: de prachtige Afrikaanse savanne rond de Zambezi-rivier. Wilde dieren zoals leeuwen, olifanten en zwarte neushoorns, maar ook miljoenen mensen zijn van deze rivier afhankelijk. Het gebied wordt ernstig bedreigd. Daarom gaat het WNF zorgen voor het stoppen van stroperij en meer ruimte voor de natuur. Jij kunt meehelpen dit gebied te beschermen! Haal minstens 6.000 euro op aan sponsorgeld met je team. Zo ervaar je de mooie Nederlandse wildernis niet alleen aan den lijven, maar help je ook de natuur werkelijk te beschermen. Doe mee aan de WNF Challenge 2012 en geef de aarde door!

Meer informatie en opgeven voor de WNF Challenge via: www.wnf.nl/challenge of neem contact op met Gijs Craenmehr 088 – 366 54 88.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *