Wintervertellingen in Sorgdragermuseum

HOLLUM – Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager in Hollum heeft een nieuwe tentoonstelling met schilderijen over Amelander Winters. Onder die schilderijen vol sneeuw en ijs verzorgen vier vertellers van Ameland Vertel! in de Kerstvakntieperiode Wintervertellingen.

Op 29 December 2021 en 5 Januari 2022 tussen 14:00 en 16:00 uur kun je komen luisteren naar ijzingwekkende verhalen over een bevroren Waddenzee, metershoge sneeuwmuren, temperaturen van ver onder nul en arrensleeën die door het Amelander landschap rinkelen. Tussen 14:00 en 16:00 is tijd genoeg voor twee rondes van vier verhalen. Aanschuiven kan bij ieder verhaal. De verhalen duren zo'n 8 tot 10 minuten; kort en hevig, vol anekdotes over hoe het er op het eiland aan toe gaat als het heel hard heeft gevroren en er veel sneeuw is gevallen.

Reserveren

Wie de verhalen wil horen hoeft alleen maar een museumkaartje te reserveren. Dat kan online via de website van de Amelander Musea. Voor de verhalen hoef je niks extra te betalen. 

Museumkaartje

Voor volwassenen kost een museumkaartje € 5,50, voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar is het € 4,00 en heb je een Museum Jaarkaart dan is het gratis. Reserveer ook in dat laatste geval even online, dan weet je dat er een plekje beschikbaar is.

Voor of na de verhalen kunt u het museum bezoeken en nader kennismaken met de geschiedenis van Ameland.

⇒ Wilt u nadrukkelijker kennismaken met de beroemde Amelander commandeur Hidde Dirks Kat, loop dan mee met het Verhalenpad van Hidde Kat. ⇒ lees er hier meer over

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *