Willem Cornelis de Groot (1853-1939)

HOLLUM – 'Willem Cornelis de Groot (1853-1939) Amelander zoon, gevierd architect in Friesland.' Het is de titel van de wisselexpositie die donderdag 1 april in museum Sorgdrager wordt geopend.

De expositie vormt een eerbetoon aan één van de belangrijkste architecten van Friesland rond 1900. De op Ameland geboren, in de Westerlaan te Hollum,  W.C. de Groot is voor de Friese architectuur van grote betekenis geweest. Zijn oeuvre telt bijna 200 bouwprojecten. De tentoonstelling toont zijn biografie, en geeft een overzicht van zijn werkzame leven. Het geheel vormt een vervolg op de expositie ‘’Soms is geluk heel gewoon,’’ die afgelopen zomer in het Fries Museum in Leeuwarden te zien is geweest.

Op donderdag 1 april a.s. wordt de expositie officieel geopend door Tom Sandijck, lid van het W.C. de Groot Genootschap en trotse bewoner van de, door W.C. de Groot ontworpen, Hollanderwijk in Leeuwarden.

De expositie is tot 25 oktober te bezoeken.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *