Wild Romance rockt bij Binnen

NES – Restaurant Binnen heeft een klapper weten te contracteren voor het Rôggefeest op 4 augustus. Niet minder dan de Wild Romance komt naar het eiland om middenin Nes te rocken.

Wild Romance was de begeleidingsband van de Nederlandse zanger-pianist Herman Brood en de iconen van de Nederlandse rockmuziek. De band gaat nog steeds door het leven als Wild Romance, maar heet voluit Dany Lademacher's Wild Romance. Herman Brood is er niet meer bij, hij stierf in 2001. Meestergitarist en vocalist Lademacher, die vanaf 1977 met Brood speelde – de Wild Romance ontstond een jaar eerder in Groningen – draagt nu de band.

Dany Lademacher schreef samen met Herman Brood een groot aantal hits, waaronder ‘Never be clever’ en ‘Saturday Night’, die zelfs de top 20 van de Amerikaanse top 100 haalde. De band ging de rockgeschiedenis in als een absolute live-sensatie met een record aan optredens. Die glorie herleeft nu met Dany Lademacher's Wild Romance. In Nes, op het pleintje voor Restaurant Binnen, komen alle grote hits van Herman Brood & His Wild Romance voorbij met topgitarist Lademacher als leading man.

Wat de band brengt is 40 jaar Rock ’n Roll die je ouderwets bij de keel grijpt. Het concert bij Binnen is in het avondprogramma van het Rôggefeest gratis toegankelijk. De contacten voor dit bijzondere optreden werden gelegd via Koos van Dijk, de manager die Herman Brood & His Wild Romance groot heeft gemaakt. Hij kent Sjors Kiewiet die van Ameland komt en in Sneek werkt. Kiewiet zit volop in het muziekcircuit en regelt de bands voor Binnen. Koos van Dijk maakte duidelijk dat hij wel eens naar Ameland wilde en toen waren de afspraken gauw gemaakt. De zoon van Herman, Marcel Brood, is de huidige regelneef van de band. Ook hij komt mee naar Ameland. Op het podium staat 4 augustus de complete zesmansformatie.

Wild Romance

Lead Vocals: Edgar Koelemeijer

Guitars & Vocals: Dany Lademacher

Guitars & Vocals: David Hollestelle

Keyboard & Vocals: Otto Cooymans

Bass & Vocals: Gee Carlsberg

Drums & Percussion: Jan ’t Hoen

4 augustus 2017

Bij Restaurant Binnen in Nes

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *