Wie weet geschiedenis van scheepje?

BALLUM – Het lijkt het Scheepje onder Jezus' hoede wel, een zeilscheepje met visserlui aan boord die de netten uitgooien. Maar wat het betekent, waar het voor gemaakt is en voor wie? Het is de eigenaar Johan de Vries een raadsel. De ouders van De Vries hadden jarenlang een huis in Ballum. Zij kenden Hannes Koopsma en van hem kreeg vader Han de Vries, de cineast, het scheepje. Het kleinood, dat ongeveer 18 cm. breed en 18 cm  hoog is, was toen – we spreken zeker over vijftig jaar gelden – kaal en grijzig van kleur. Het lijkt gemaakt van keramiek. Han de Vries, een verwoed schilder, zette er mooie kleurtjes op en schilderde de figuurtjes in.

Aan de onderzijde zit een gat, alsof het op een pen heeft gezeten. Johan de Vries herinnert zich dat Koopsma het scheepje op zijn land had gevonden. Het zat in de grond op het stuk naast de rotonde, waar tegenwoordig de stoelendans te paard plaatsvindt.

Weet u meer over de geschiedenis van dit scheepje, mail dan naar info@persbureau-ameland.nl.

Wij zorgen dan dat de gegevens bij Johan de Vries terechtkomen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *