Wel snel maar geen record bij Amelander Vuurtoren Run

HOLLUM – De snelste Vuurtoren Runners waren snel maar er werd geen recordtijd in de boeken gezet vandaag.

Zo’n vijftig mannen, vrouwen en kinderen namen deel aan de Tiende Vuurtoren Run. Bij zowel de mannen als de vrouwen werd op een haar na het record gehaald.

Jörg Poock, hij deed al meerdere keren mee aan de trappenloop, was dit jaar de snelste. Hij was in 53,59 seconden boven. De zestienjarige Rebecca was de snelste vrouw. Ze deed er 1 minuut 29,2 over. Rixt de Weger blijft vooralsnog recordhoudster. Zij liep in 2013 in 1 minuut 27 seconden naar de top van de toren.

Het record stamt uit 2013 en werd door Klaas Modderman gelopen: 49,18 seconden. Modderman eindigde vandaag als derde en liep een dikke 8 seconden langzamer (57,62) dan zijn beste tijd. Marten Wijbo Faber uit Hollum, ook al een aantal jaren vaste deelnemer, werd tweede met een tijd van 56,59.

 lees hier over de Vuurtoren Run en bekijk de tijden en records

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *