Weer verlies Geel Wit op vreemde bodem, nu bij MKV ’29

Geel Wit slaagt er maar niet in een uitwedstrijd winnend af te sluiten. Ook tegen MKV ’29 ging de formatie van Jan Stuiver het schip in. Het werd 2-0 voor de Leeuwarders, die volgend seizoen op de zaterdag actief zullen zijn.

Al na een  minuut lag de bal in het net, maar deze treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Na een betere fase van MKV kwamen er kansjes voor Geel Wit, Bente Bonthuis stuitte op de keeper en de beste kans was wel voor Cor de Boer, maar hij schoot in het zijnet.

Na een half uur kwam de thuisclub dan toch op voorsprong. Maikel Moll speelde de bal in de voeten van Damian Langeberg die de bal in de rechterhoek schoof.

In de slotfase van de eerste helft was Geel Wit weer sterker, maar slaagde er niet in opgelegde kansen tussen te palen te krijgen. Ook in de tweede helft wilde het maar niet lukken. Na 70 minuten maakte Noah Leijstra er 2-0 van. Geel Wit gooide vervolgens alles op de aanval en ging zelfs met vier spitsen ten strijde, maar het mocht niet baten. “We missen voetbalgochme en vertrouwen”, moest Stuiver vaststellen.

Verslag (C): Koos Molenaar