Weer 46 sollicitanten Schiermonnikoog

VaderdagLEEUWARDEN – Net als in 2004 hebben ook deze keer 46 mensen gesolliciteerd naar het burgemeesterschap van Schiermonnikoog. Er dingen deze keer acht vrouwen mee. Dat zijn vijf meer dan zeven jaar geleden. De post kwam vrij nadat burgemeester Bert Swart eind maart naar Zuidhorn vertrok. Sindsdien is Martin Zijlstra waarnemend burgemeester op het eiland.

Onder de gegadigden zijn zeventien (oud-)wethouders. Zowel CDA als PvdA en VVD leveren acht sollicitanten. GroenLinks, D66 en lokale partijen kennen alle drie kanshebbers. Twee zijn lid van de ChristenUnie. Van de anderen is de politieke voorkeur niet bekend.

Commissaris van de Koningin John Jorritsma spreekt de komende tijd met een aantal sollicitanten. De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Schiermonnikoog spreekt met een selectie. Hierna beveelt ze twee kanshebbers aan bij de gemeenteraad.

Naar verwachting heeft Schier eind dit jaar een nieuwe burgervader  of –moeder.

Tot die tijd fungeert de heer Zijlstra als waarnemend burgemeester.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *