Webinar over toekomst duurzame energie in Fryslân

Geplaatst op: 26 maart 2021 - Categorie: Duurzaam & Milieu

LEEUWARDEN - Op dinsdag 30 maart kunnen inwoners van Fryslân een webinar bijwonen over duurzame energie in Fryslân. Het afgelopen jaar hebben provincie Fryslân, de achttien Friese gemeenten, Wetterskip Fryslân, de Friese Energie Alliantie en netbeheerder Liander samengewerkt aan de afstemming van plannen voor duurzame energie in de provincie; de Regionale Energiestrategie (RES). Tijdens het webinar krijgen inwoners informatie over het proces en de huidige stand van zaken.

Het webinar duurt van 20.00 tot 21.00 uur. Gedeputeerde Sietske Poepjes, van de provincie Fryslân, vindt het belangrijk om inwoners op de hoogte te stellen van de RES. “We moeten nu keuzes maken voor de toekomst. De volgende generaties zijn afhankelijk van hoe wij nu met onze energie omgaan. Daarom nemen we alle inwoners van Fryslân graag mee in dit proces.”

De onderwerpen die aan bod komen
Tijdens het webinar krijgen inwoners onder andere informatie over de achtergrond van de RES en de stappen die al zijn gezet. Daarnaast komen het vervolgproces en de rollen van gemeenten, provincie en het waterschap aan bod. Bovendien wordt de link gelegd naar wat de RES betekent voor inwoners en worden vragen beantwoord. Alle Friese inwoners zijn van harte uitgenodigd voor het webinar over de RES Fryslân. Aanmelden kan via www.resfryslan.frl/webinar. Inwoners ontvangen daarna een mail met een link voor het webinar.

Over de Regionale Energiestrategie Fryslân
Voor de overgang naar meer duurzame energie en minder CO2-uitstoot is het belangrijk om samen te werken over gemeentegrenzen heen. Daarom is Nederland ingedeeld in dertig energieregio’s. Fryslân is daar één van. Iedere energieregio maakt een plan waarin staat hoeveel elektriciteit zij in 2030 duurzaam kunnen opwekken. Met daarin onder andere de projecten voor duurzame elektriciteit die al zijn gerealiseerd en plannen waarvoor een vergunning is verleend. Hierbij houden we altijd oog voor het Friese landschap. Meer informatie staat op resfryslan.frl.
Bron Provincie Fryslân

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?