Watersportseizoen Ameland geopend

NES – Watersportvereniging Ameland opende zaterdag 12 mei het watersportseizoen van het eiland. Voor de eerste keer waren alle leden van de botenclubs van Ameland, die onder de koepel Watersportvereniging Ameland vallen, uitgenodigd om het watersportseizoen feestelijk te openen. Roeisloepen, catamarans, motorbootjes en boten, rubberboten en reddingboten gaven aan de oproep gehoor: 23 boten voeren haven ‘t Lije Gat bij Nes uit, de twee roeisloepen voorop. Met vlaggen en pavoiseerlijnen voeren ze om de gele paal in de Waddenzee, weer terug naar de haven. Onderweg, aan boord van de Elisabeth Rose, speelden Annie en Mientje de Zuiderzeeballade en meer op hun accordeons.

In restaurant De Piraat wachtte de Ierse zanger Paul Martin met gitaar en zang, hapjes en een drankje.

Voorzitter Francoise Baudoin van de Watersportvereniging Ameland wenst in De Piraat alle watersporters een heel goed jaar. Voor de een met veel wind en voor de ander mooi weer zonder wind. “Misschien is er wel een traditie geboren,” sprak de voorzitter.

Het initiatief van de opening van het seizoen met een botenparade werd geboren op een vergadering van de vereniging. Via mond-tot-mond reclame en e-mailverkeer kwamen 23 boten naar de haven om mee te varen. Ook de KNRM reddingboot Anna Margaretha was present en de oude reddingboten uit museumhaven Zeemanshoop. De vereniging hoopt volgend jaar op minstens 40 boten.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *