Watersportdag 2007

HOLLUM – De 14e Watersportdag op het Suudwest bij Hollum op zondag 5 augustus was een dag vol water- en strandactiviteiten en stralend mooi weer.
De catamaranwedstrijd om de Jan de Jong Trofee werd gewonnen door Gerard Metz en Anne ten Hof. Jan Hoekstra en Siebren de Witte werden tweede en Tonny en Klaas Nobel haalden de derde plaats. Negen catamarans startten in de ochtend en zes haalden de finish op het Suudwest. Te weinig wind, materiaalpech en een foute manoeuvre speelden drie boten parten waardoor zij de finish niet bereikten.
De hele dag konden strandbezoekers meevaren met de Anna Margartha van de KNRM. Jong en oud maakte van deze gelegenheid gebruik. Voor de kinderen tot 12 jaar was er schatgraven. Sportclub Amelandia organiseerde een strand volleybalwedstrijd en het dames- en heren roeiteam van Roeivereniging Ameland roeiden ter opluistering met de ‘Virgo’ en ‘Haal an Antje’ van Nes naar het Suudwest. Daar speelden in de voormiddag de slagwerkgroep Total Los. Later op de middag zagen drieduizend mensen de lancering van de paardenreddingboot.
De Hollumer Gromkes speelden tot slot de finale van deze Watersportdag die wordt georganiseerd door een commissie bestaande uit leden van de Watersportvereniging Ameland en onderverenigingen Cat Club Ameland en Roeivereniging Ameland. Secretaris-penningmeester van de Watersportvereniging Ameland en lid van de organisatie commissie Cor de Jong ziet vol vertrouwen uit naar de 15e Watersportdag in 2008. De dag vindt traditioneel op de eerste zondag na het Rôggefeest plaats.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *