Warme Ambachtelijke Dag 2018

BALLUM – Het is een warme Ambachtelijke Dag in Ballum, maar daarom niet minder feestelijk. Het graan wordt gedorst, de snoep verkocht en gesnoept, de kleden gehaakt, de vissen geschilderd de sterke slokjes gestookt. Ook wordt er bier en mosterd verkocht, speciaal Hidde Kat-bier (€ 2,35 de flesje) en pittige Hidde Dirks Kat-mosterd. Ze worden voor twee euro per potje in de molenkraam in Ballum verkocht. En in de molen in Hollum.

Vorig jaar werd Ballum verblijd met een bezoek van Eelke Bakker uit Dokkum, de oudste man van Nederland. Een dag na de Ambachtelijke Dag van 2017 werd hij 107. In 2018 zit Bakker alweer paraat voor de viering van 108ste verjaardag, niet in Ballum, ditmaal, maar bij zijn kinderen en kleinkinderen op het Friese platteland, vlakbij zijn woonplaats Dokkum.

Bakker maakte vorig jaar een tour per oude auto door het dorp, met de burgemeester aan zijn zijde.

Ballum viert de Ambachtelijke Dag 2018 zonder Eelke Bakker, maar de geboren Ballumer is door zijn bezoek voor altijd verbonden aan het evenement. Het filmpje geeft een impressie van de Ambachtelijke Dag 2017.

'Hiep Hoera' voor de Ambachtelijke Dag en 'Lang zal hij leven' voor de oudste man Nederland: Eelke Bakker van Ameland.

lees hier over Eelke Bakker in 2018

lees hier over de Ambachtelijke Dag in Ballum

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *