Wagenborg introduceert online reserveren voor veerdienst vanaf 1 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 krijgen reizigers van en naar Ameland en Schiermonnikoog de mogelijkheid om online reserveringen te maken voor de veerdienst, dit geldt voor personen, fietsen en motoren. Deze nieuwe service biedt reizigers de kans om hun overtocht vooraf te plannen en verzekert hen van een afvaart en plek aan boord. Het reserveringssysteem biedt meer zekerheid en flexibiliteit, terwijl het de rederij helpt om haar schepen efficiënter in te zetten, met als resultaat een verbeterde bereikbaarheid van de eilanden.

Eilandbewoners te voet hoeven geen reservering te maken, omdat Wagenborg speciale plaatsen aan boord van de veerdienst beschikbaar houdt voor eilanders.

In 2024 wordt de 5-kwartierdienst tussen Ameland en Holwert voortgezet, met de toevoeging van een tweede schip, dat wordt ingezet tot een laagwaterstand van -1,30 meter onder NAP.

In de dienstregeling vaart één schip zes keer per dag vanaf zowel het eiland als het vasteland. Het tweede schip wordt afhankelijk van het getij tot vier keer per dag ingezet. Het reserveren voor personen zal ervoor zorgen dat reizigers beter worden verdeeld over de beschikbare capaciteit, vooral bij getij varen.

WPD blijft zich inzetten voor veiligheid en zal de eerder genomen maatregelen in 2024 voortzetten om een veilige overtocht te garanderen. De rederij streeft ernaar de eilanden voor iedereen toegankelijk te houden, zelfs onder uitdagende omstandigheden.

Vanaf 28 november 2023 wordt de mogelijkheid om online te reserveren beschikbaar gesteld voor reizigers. Vanwege toegangscontrole zijn extra aanpassingen nodig bij de Havenkantoren op de eilanden.

In havenkantoor Nes worden de toegangspoortjes geplaatst in december, terwijl op Schiermonnikoog eerst een tijdelijke toegangscontrole wordt geïnstalleerd.

Voor meer informatie over online reserveringen kunt u terecht bij de veelgestelde vragen op de website www.wpd.nl.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 505

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *