Waddenwandelen

BEETSTERZWAAG – Met een ferme klap op de eerste van de in totaal 648 knooppuntpaaltjes gaf gedeputeerde Wiebe van der Ploeg van de provincie Groningen (namens de drie Waddenfonds-gedeputeerden) woensdag 19 september het officiële startschot voor de fysieke aanleg van Waddenwandelen. Daarmee wordt dit Waddenfondsproject na vier jaar van voorbereiding nu zichtbaar in het landschap. Waddenwandelen ontsluit het hele waddengebied voor wandelaars; van de kop van Noord-Holland tot het Duitse Waddeneiland Borkum. In totaal gaat het om ruim 1200 kilometer aan wandelmogelijkheden in het hele waddengebied.

Waddenwandelen is een initiatief van Landschap Noord-Holland, Landschapsbeheer Groningen en Landschapsbeheer Friesland. Zij werken samen met Wandelnet en de ANWB. De aanleg is betaald met geld uit het Waddenfonds (90%), aangevuld door bijdragen van de provincies Noord-Holland Fryslân en Groningen en de Groninger gemeenten Eemsmond, Winsum, de Marne, Delfzijl en Oldambt. Het netwerk wordt aangelegd door Folkersma Verkeerstechniek in Marum.

Bron: Landschapsbeheer Friesland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *