RSS
Zoeken

Waddentoernooi 2019 op Ameland

Geplaatst op: 17 mei 2019 - Categorie: Ameland & Eilanden

Waddentoernooi 38

HOLLUM – Vrijdag 17 mei begint het Waddentoernooi, het sportieve treffen tussen de vijf Waddeneilanden. Het toernooi met verschillende sporten wordt voor de 38ste keer georganiseerd. Elk jaar is een van de eilanden aan de beurt om het te organiseren en de sporters van de andere vier Waddeneilanden te ontvangen. Dit jaar is het Waddentoernooi op Ameland. Het eiland dat in het totaalklassement de meeste punten vergaart is de winnaar en gaat met de bokaal naar huis.

Wethouder Ellen Bruins Slot van Ameland heet in het programmaboekje alle sporters welkom. “Het is heel bijzonder dat vanuit de samenwerking tussen de Waddeneilanden er al 37 keer een Waddentoernooi is gehouden,” zegt de wethouder. “Ons onderling contact wordt hiermee versterkt, sport verbroedert immers, en tegelijk werken we aan goede sportieve prestaties en een prima conditie! De Waddeneilanden hebben elkaar nodig, met name op het gebied van leefbaarheid. Sport en gezondheid zijn hiermee onlosmakelijk verbonden. Onze eilanden lenen zich bij uitstek voor buitensport en natuurbeleving.” De kleinschaligheid van de eilanden en het seizoensgebonden karakter van het dagelijks werk van veel eilanders maken het lastig om een teamsport te beoefenen. Toch treden veel teams aan. Beweging is nodig om gezond te blijven, maar de ontmoeting tussen de eilanders is minstens zo belangrijk. “Op het Waddentoernooi verenigen we het nuttige met het aangename,” zegt Bruins-Slot tot slot.

Op het programma staan badminton, biljarten, darts, hardlopen, golf, klaverjassen en volleybal. Vrijdagavond wordt begonnen met badminton in sporthal De Slinger in Hollum. De overige sporten zijn op zaterdag. Zaterdagavond is om 18:00 uur de prijsuitreiking bij De Griffel in Hollum. Aansluitend is er een barbecue voor de deelnemers en vanaf 22:00 uur speelt accordeonist Daniël Metz met Gang is Alles! op het afsluitende feest in De Griffel.

het programma van de Waddentoernooi staat in de agenda

bekijk hier Startpagina Waddeneilanden

lees hier welke eilanden in de loop der jaren wonnen

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?