Waddensymposium op zoek naar nieuwe koers waddengebied

HARLINGEN – De Waddenvereniging en de Waddenacademie organiseren op 16 en 17 oktober het jubileumsymposium ‘Wijs met de Waddenzee’. Tijdens deze twee dagen willen de organisaties samen met bewoners uit het waddengebied, wetenschappers, bestuurders en leden van de Waddenvereniging nadenken over de toekomst van het Waddengebied. Het symposium start in Harlingen en trekt daarna naar Holwerd en andere locaties in Noordwest Fryslân.

Aanleiding voor dit symposium is het vijftigjarig jubileum van de Waddenvereniging op 17 oktober. Deelnemers maken tijdens het tweedaagse evenement een letterlijke en figuurlijke reis door het waddengebied. Ze kijken daarbij terug op vijftig jaar Waddenvereniging en op de ontwikkelingen in het gebied. Daarnaast gaan ze vooruit kijken naar de toekomst, waarbij nagedacht wordt over een nieuwe fase, waarin de bewoners uit het gebied en lokale ondernemers meer betrokken zijn bij het behoud en de verbetering van het Werelderfgoed.

Een programma vol cultuur en natuur

Het programma van het symposium is een mix van wetenschap en beleving. Er worden lezingen gegeven door onder andere schrijver Kester Freriks, ecoloog Peter Herman, historisch geograaf Meindert Schroor, filosoof en WNF-directeur Johan van de Gronden en Andrée van Es van de Nationale UNESCO Commissie. Daarnaast vindt een deel van het programma plaats op verschillende locaties in Noordwest Fryslân, zoals Holwerd, Oude Bildtzijl en Noorderleech. In Holwerd overnachten de deelnemers bij de bewoners thuis in het speciaal opgezette Hotel Holwerd.

Het symposium begint op vrijdag 16 oktober om 12.00 uur in Harlingen en is zaterdag om 17.00 uur afgelopen. Aanmelden voor het symposium kan tot 5 oktober via de website van de Waddenacademie. Kijk voor meer informatie op www.waddenacademie.nl/symposium of www.waddenvereniging.nl/jubileum/symposium.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *