Waddeneilanden steunen Sint Maarten

DEN BURG – De gezamenlijke Waddeneilanden hebben besloten de getroffen eilanden Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba te ondersteunen met een bedrag van € 10.000,–. 

De inwoners van Sint-Maarten en omliggende eilanden lijden enorm onder de gevolgen van de verwoestingen als gevolg van de orkaan Irma. De eilanden zijn vorige week getroffen door één van de sterkste orkanen ooit. De schaal van verwoesting die de orkaan achterliet met name op het eiland Sint Maarten is immens. Naast de vier dodelijke slachtoffers zijn er nog meer dan 200 personen vermist. Zo'n 90 procent van de huizen en gebouwen is zwaar beschadigd of deels ingestort. Bewoners zitten zonder water, stroom en voedsel. Er zijn mensen die helemaal niks meer hebben. Geen dak boven hun hoofd, geen kleding meer. 

De inwoners op de eilanden in het Waddengebied leven mee met de inwoners op de getroffen eilanden. Er zijn diverse lokale initiatieven gestart om de getroffen eilanden te ondersteunen. De colleges van de Waddeneilanden hebben besloten om in aansluiting hierop een bedrag van € 10.000,– beschikbaar te stellen voor noodhulp en projecten gericht op structurele wederopbouw van de getroffen eilanden. 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *