Waddeneilanden populaire vakantiebestemming

HOLLUM – De Waddeneilanden zijn al jaren een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders en die positie handhaven ze. Vorig jaar wisten 1,3 miljoen toeristen de weg naar de wadden te vinden. Tachtig procent daarvan komt uit Nederland, vijftien procent uit Duitsland en twee procent uit België. Vooral de Nederlanders uit de noordelijke provincies houden van de Waddeneilanden, volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook de Noordzeekust van Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland is populair.

Nog niet heel Nederland heeft ontdekt hoe je vitamine W op kunt doen. De Nederlanders uit het zuiden moeten nog leren hoe heilzaam deze vitamine, ie je alleen op de Waddeneilanden op kunt doen, is.

De populariteit van de Waddeneilanden is al jaren, sinds 1990, min of meer stabiel. Ongeveer 5,6 procent van de Nederlanders gaat er naar op vakantie.

Het aantal van 1,3 miljoen lijkt overigens aan de lage kant als je optelt dat Texel jaarlijks bijna 700.000 toeristen ontvangt, Ameland bijna 600.000 en Terschelling 450.000. CBS telt alleen meerdaagse verblijven.

Bron: CBS en eigen redactie

⇒ lees ook over het Waddenweer, dat mooier is en meer zonuren kent

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *