Waddeneilanden betrokken bij regelgeving

DEN HAAG – Minister Donner heeft met de Waddeneilanden afgesproken dat bij de totstandkoming van nieuwe wet- en regelgeving zoveel mogelijk rekening gehouden wordt gehouden met de gevolgen voor de Waddengemeenten. Er komt een netwerk van contactpersonen bij departementen waarmee op initiatief van de Waddeneilanden regelmatig overleg wordt gevoerd over vraagstukken die van vitaal belang zijn voor de eilanden.

Zo kunnen de Waddeneilanden tijdig worden betrokken bij de totstandkoming van beleid met eventuele gevolgen voor de eilanden. Daarmee is het Convenant Samenwerking Waddeneilanden, dat in april 2009 werd afgesloten tussen de minister van BZK, de provincie Fryslân en de Friese Waddeneilanden naar tevredenheid van alle partijen afgerond. In dit convenant was vastgelegd dat het ministerie en de provincie de samenwerking van de Waddeneilanden procesmatig en financieel zouden ondersteunen. Het afronden van het convenant krijgt hiermee een constructief en duurzaam vervolg dat eind 2012 geëvalueerd zal worden.

De afspraken over de betrokkenheid bij nieuwe regelgeving gelden ook voor het Noord-Hollandse eiland Texel.

Bron: Rijksoverheid

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *