Wadblik in Leeuwarden

LEEUWARDEN – Op maandag 8 april vindt de laatste wadblikavond van dit seizoen plaats. Inleider is Albert Postma, lector Scenario Planning aan het European Tourism Futures Institute (ETFI) van Stenden Hogeschool. Tijdens de avond spreekt Postma over de effecten van de UNESCO status op recreatie en toerisme in het waddengebied.

Het Nederlandse en Duitse deel van de Waddenzee hebben sinds 2009 de status van Werelderfgoed. Het zijn van Werelderfgoed biedt veel kansen maar stelt bewoners, bestuurders en beleidsmakers ook voor wezenlijke dilemma’s. Een van deze dilemma’s is hoe het UNESCO label toerisme in het gebied kan bevorderen zonder dat dit ten koste gaat van het erfgoed. Tijdens de Wadblik van 8 april schetst lector Albert Postma mogelijke scenario’s en betrekt hierbij enkele belangrijke internationale studies. Na de pauze wordt de documentaire ‘100 jaar toerisme op Terschelling’ van de filmmakers Jeen de Vos en Beno Hofman vertoond. De film werd gemaakt in verband met 100 jaar Staatsbosbeheer op Terschelling (2010) en gaat over de opkomst en het belang van het toerisme op het eiland. Naast de historie staat het spanningsveld tussen natuurbehoud en recreatie centraal.

Wadblik is een initiatief van de Waddenacademie, Fries Museum, Film in Friesland en de Nationale UNESCO Commissie. Lezingen worden gekoppeld aan documentaire en/of historisch filmmateriaal. Het programma van Wadblik en impressies van eerdere avonden vindt u op: www.waddenacademie.knaw.nl.

Plaats: Slieker Film, Wilhelminaplein Leeuwarden

Datum: 8 april 2013

Tijd: 20.00-22.00 u.

Toegang: gratis, maar ‘Kom op tijd, vol is vol’ – vrijkaarten af te halen bij de kassa

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *