VVV: “Ameland bereikbaar!”

NES – "De vaargeul tussen Holwerd en Ameland wordt niet voor niets de aorta, navelstreng of A12 van Ameland genoemd." Dat zegt Masrjan Bosscha van VVV Ameland. "De vaarverbinding is cruciaal voor de leefbaarheid op het eiland en voor het toerisme. Toerisme is de motor achter onze economie. Daarom moeten we gezamenlijk richting oplossingen werken, voor nu op de korte termijn zodat de geboekte vakanties gewoon kunnen plaatsvinden en de eilanders hun normale bereikbaarheid behouden en vervolgens voor de langere termijn om Ameland bereikbaar te houden."

"Ameland staat bekend om de prachtige natuur en daarnaast de gastvrije en vriendelijke inwoners. Dit unieke karakter, waar vele toeristen jaarlijks van genieten, mag niet verloren gaan. Inwoners zullen hun baan verliezen en er zullen veel bedrijven hun deuren moeten sluiten. De leefbaarheid staat enorm onder druk."

"Dit mogen we niet laten gebeuren, het is tijd voor onmiddellijke actie." Bosscha roept op: "Laten we samenwerken met alle betrokken instanties, waaronder de veerdienst, het Rijk en de Gemeente, om een duurzame oplossing te vinden. Vanuit een groot aantal belanghebbenden, waaronder VVV en het Ondernemersplatform van Ameland, is een brief aan de staatssecretaris gestuurd met mogelijke oplossingen en de roep om deze oplossingen op korte termijn te onderzoeken en niet in te stemmen met de sterk versoberde dienstregeling en het eenzijdig gebruik van de vaargeul.

We eisen daadkracht van de overheid om het voortbestaan van Ameland veilig te stellen.

Wij willen samen het tij keren!"

VVV Ameland werkt bij deze actie samen met de organisaties Ondernemers Platform Ameland, Hiswa Recron, Horeca, Dorpsbelangen. Daarnaast is er ook veelvuldig contact met gemeente Ameland en Wagenborg. 

Bosscha tot slot: "Het probleem is voor heel Ameland, dus we moeten gezamenlijk optreden zodat Wagenborg door kan. Er moet een degelijke vaargeul komen op de lange termijn maar we moeten voor de korte termijn zorgen dat de continuïteit behouden wordt."

Bron VVV Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *