Vuurtorentrail Ameland 2018 met Canitrail

HOLLUM – Zaterdag 17 en zondag 18 is het gebied rondom de vuurtoren het terrein van de Vuurtorentrail Ameland. Een trail is hardlopen door een zo ruw mogelijk gebied: door de duinen heuveltje op duintje af, over zandpaden, asfalt en strand. Het grootste deel van een trailrun gaat over onverharde paden.

Zaterdag 17 maart

Kidstrail

Zaterdagochtend wordt de trail voor kinderen tot en met 15 jaar gelopen met start en finish onder de Vuurtoren.

Snuffeltrail

De Snuffeltrail van 6 km is een trail voor beginnende trailrunners. De start is op zaterdag 17 maart om 12:00 uur.

De korte Vuurtorentrail

De korte Vuurtorentrail van 12 km start op zaterdag 17 maart om 13:30 uur. Deze run is voor lopers die eens een trailrun willen proberen en voor deelnemers die wat minder trainingsarbeid hebben verricht.

De Vuurtorentrail 18 km

De Vuurtorentrail 18 km start op zaterdag 17 maart om 14:00 uur en zondag 18 maart om 12:00 uur is er nog een vanwege het animo voor deze afstand. Deze trailrun is voor lopers die ongeveer een halve marathon kunnen uitlopen.

Wedstrijdprogramma zondag 18 maart

De Vuurtorentrail ULTRA

De Vuurtorentrail ULTRA 60 km start op zondagochtend 18 maart om ca. 8:00 uur. Dit is een trail voor zeer gevorderde langeafstandlopers, ultra atleten en duursporters.

Canitrail 10 km

De Canitrail 10 km start zondag 18 maart om 9:00 uur. Deze trailrun is voor hardlopers met honden.

Vuurtorentrail 35 km

De Vuurtorentrail 35 km start op zondag 18 maart om 11:30 uur. Dit is een run voor gevorderde trailrunners en lopers die ongeveer een hele marathon kunnen uitlopen.

Canitrail 18 km

De Canitrail 18 km start zondag 18 maart om 13:45 uur.

Voor alle afstanden is er een gevarieerd parcours over single tracks, mul zand, duinen, strand en bospaden. Het parcours is heuvelachtig behalve op het strand. Het aantal hoogtemeters is niet noemenswaardig voor de Alpenkenner maar door diversiteit aan ondergrond zeer uitdagend te noemen.

Start en finish zijn in het centrum van Hollum op het Zwaneplein.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *