Vrienden Fanø en Ameland in Tønder

TØNDER – Burgemeester Erik Nørreby van Fanø en burgemeester Albert de Hoop ontmoeten elkaar op de Trilaterale Waddenzee Conferentie in Tønder. De Deense en Nederlandse Waddengemeenten zijn bevriend sinds december 2009.

De vriendschap is vooralsnog platonisch en op afstand, maar dat gaat veranderen. Binnenkort gaat een delegatie van Ameland naar Fanø om kennis te maken met het eiland, de burgemeester en andere banden aan te gaan. Het Deense Waddeneiland heeft veel gemeen met Ameland: de beide gemeenten kunnen van elkaar leren.

In december 2009 koos de gemeenteraad van Ameland met een nipte meerderheid van zes tegen vier stemmen voor de vriendschapsband met Fanø.

De band tussen de beide eilanden moet leiden tot gezamenlijke activiteiten op het gebied van onderwijs, kunst en duurzaamheid en er kan personeel worden uitgewisseld. Burgemeester De Hoop dacht toen dat er ook voordeel te halen was uit Brussel. Via twinning, het aangaan van een vriendschapsband, is de toegang tot Europese subsidies makkelijker.

Gemeente Ameland trok destijds nog geen geld uit voor de vriendschapsband. Daarvoor moeten er eerst concrete projecten of vriendschapsbezoeken worden afgesproken. Een bezoek aan Fanø lijkt aanstaande.

>>> lees hier meer over de Fanø en de burgemeester

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *