Vragenlijst over energie-transitie Ameland

GRONINGEN – Studenten van de Rijks Universiteit Groningen zijn bezig met een onderzoek naar wat de burgers vinden van Duurzaam Ameland en AEC. 

Doet u mee? Via deze link komt u bij de enquête. 

De vragenlijst gaat over de energie-transitie op Ameland en het doel om in 2020 op een duurzame manier zelfvoorzienend te zijn (‘Duurzaam Ameland 2020’). Graag willen de studenten meer weten over hoe Amelanders tegenover deze ontwikkelingen staan.

Onderzoekers zijn een groep internationale studenten van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). In het kader van het Honours College hebben ze afgelopen zomer verschillende Waddeneilanden bezocht, waaronder Ameland. Ze zijn benieuwd naar de manier waarop de Waddeneilanden omgaan met de gevolgen van klimaatverandering en de noodzaak om over te gaan op duurzamere energiebronnen. Het doel van dit onderzoek is om de manier te bestuderen waarop de energie-transitie zich op dit moment voltrekt op Ameland. Dit doen ze vanuit diverse disciplines en perspectieven (o.a. natuurkunde, kunstmatige intelligentie en sociale psychologie). 

De Amelander Energie Coöperatie (AEC) en Duurzaam Ameland 2020 staan centraal in dit onderzoek, omdat het duidelijke voorbeelden zijn van Amelander initiatieven die zich richten op duurzame energie-bronnen. 

De vragenlijst bestaat uit ongeveer 40 vragen. Het kost 5 à 10 minuten om de vragenlijst in te vullen. De studenten zijn benieuwd naar uw eerste ingeving, dus denk niet te lang na over een vraag. De antwoorden op de vragenlijst zullen natuurlijk volledig anoniem verwerkt worden. 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *