Volgend jaar weer Nacht van Ameland

BUREN – De Nacht van Ameland, een cultureel evenement in Duitsland met Amelander muzikanten, gaat dit jaar niet door.
VVV Ameland heeft het laten afweten door de organisatie in onzekerheid te laten over de komst van de Amelanders. Gemeente, Wagenborg en VVV dragen elk voor een derde deel bij in de kosten van vervoer naar Duitsland. Gemeente en Wagenborg hebben hun bijdrage toegezegd. De VVV hulde zich in stilzwijgen. Na herhaaldijke verzoeken om duidelijkheid zonder daarop respons van VVV zijde te krijgen, heeft de gaststad, die het verblijf van de Amelandse gasten betaalt, de knoop op 2 januari jl. doorgehakt en de Nacht voor dit jaar afgelast. Gemeente Ameland is teleurgesteld.

Gemeente Ameland ziet groot voordeel in de promotionele waarde van ‘De Nacht’ en start nu een onderzoek om volgend jaar met frisse moed een Nacht van Ameland te organiseren. De gemeente denkt aan inbedding in de promotiestructuur van de gereorganiseerde VVV. Het onderzoek is halverwege dit jaar afgerond.

De Nacht van Ameland is een initiatief van de Amelander Jan Verbiest waarbij vele Amelander muziekgezelschappen een zeer gevarieerd avondvullend muzikaal en cultureel programma brengen in een regio waar vele badgasten vandaan komen. De afgelopen drie jaren zijn succesvolle culturele avonden geweest in de Duitse steden Kleve, Mendig en Nordhorn waaraan ruim 150 Amelanders deelnamen. Jan verbiest:"Ik heb inmiddels een gesprek gehad met het bestuur van de VVV. Het is allemaal wat knullig gegaan met de communicatie, anders was de nacht gewoon doorgegaan. We hebben afspraken gemaakt om voor een eventuele nacht in 2007 in ieder geval voor juni van dit jaar een beslissing te nemen zodat ook duidelijk is naar alle partijen toe waar men staat."

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *