Vocalis zingt wederom The Crucifixion

HOLLUM – Het is inmiddels een jarenlange traditie; Vocalis dat The Crucifixion van de Engelse componist John Stainer (1840-1901) zingt. De koorleden van het Amelander Vocaal Ensemble Vocalis ervaren het nog steeds als een jaarlijks terugkerend hoogtepunt in hun muzikale seizoen. Het in 1887 gecomponeerde stuk voor koor, orgel en twee solisten is een meditatie over het lijden van Jezus Christus. 

Na een onderbreking van twee jaar als gevolg van de pandemie, wordt The Crucifixion net als voorheen gezongen in de Stille Week, de week die vooraf gaat aan Pasen. Dit jaar verlenen Ben Brunt (bas) en Jeroen Helder (tenor) hun medewerking aan de uitvoering, die op dinsdag 12 april gehouden wordt. Het orgel wordt bespeeld door Eeuwe Zijlstra. De algehele leiding van de uitvoering is in handen van dirigent Gijsbert de Jong. 

Uitvoering The Crucifixion 

  • Datum: dinsdag 12 april 2022 
  • Aanvang: 20.30 uur 
  • Locatie: Hervormde kerk in Hollum 
  • Toegang gratis, collecte na afloop
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *