Vocalis zingt The Crucifixion van Stainer

HOLLUM – Op dinsdag 16 april 2019 is er een bijzondere uitvoering door het Amelander vocaal ensemble Vocalis. Het Amelander kamerkoor onder leiding van dirigent Gijsbert de Jong zingt dan The Crucifixion van de Engelse componist Sir John Stainer (1840 -1901). Het stuk is in 1887 gecomponeerd en is een meditatie over het lijden van Jezus Christus.

Vocalis zingt The Crucifixion op de dinsdag in de Stille Week. De solisten zijn dit keer Marco Rypma (tenor) en Ben Brunt (bas). De begeleiding op het orgel wordt verzorgd door Eeuwe Zijlstra.

De uitvoering vindt plaats in de Nederlands Hervormde Kerk te Hollum. Aanvang van het concert is 20.30 uur, de kerk gaat ongeveer een half uur voor aanvang van het concert open voor het publiek.

De toegang is gratis, maar het koor hoopt op veel publiek en op een goede opbrengst uit de collecte na afloop van de uitvoering.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *