Vocalis zingt The Crucifixion op 4 april

HOLLUM – Inmiddels al een jarenlange traditie, maar de koorleden van het Amelander Vocaal Ensemble Vocalis ervaren het nog steeds als een jaarlijks terugkerend hoogtepunt in hun muzikale jaren: het uitvoeren van The Crucifixion van de Engelse componist John Stainer (1840-1901). Het in 1887 gecomponeerde stuk voor koor, orgel en twee solisten is een meditatie over het lijden van Jezus Christus. 

The Crucifixion wordt gezongen in de Stille Week, de week die vooraf gaat aan Pasen. Dit jaar verlenen Arjen Veenhuizen (bas) en Jeroen Helder (tenor) hun medewerking aan de uitvoering, die op dinsdag 4 april gehouden wordt. Het orgel wordt bespeeld door Eeuwe Zijlstra. De algehele leiding van de uitvoering is in handen van dirigent Gijsbert de Jong. 

  • The Crucifixion
  • Ddinsdag 4 april 2023 
  • Aanvang: 20.30 uur 
  • Locatie: Hervormde kerk in Hollum 
  • Toegang gratis, collecte na afloop (contant of via QR-code) 
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *