Vijftiende Rondje Ameland

HOLLUM – Voor het vijftiende Rondje Ameland op zaterdag 25 juni verschenen 356 wandelaars aan de start om 5 uur bij Ons Hol in Hollum. Op 13 na haalden alle deelnemers de finish in Hollum. Blaren, warmgelopen heupgewrichten en pijnlijke liezen deed een klein aantal voortijdig afhaken. Zij werden opgepikt door de bezemwagen of de bezemmotor. In Hollum wachtte muziek en bloemen.

Marcel en Sandra Ney halen de finish. Broer en zus doen voor de achtste keer mee. Hun vader Piet was de grondlegger van de reuzenwandeling. Piet Ney liep diverse keren met een aantal van zijn gasten van Hollum naar het Oerd en weer terug. Hij was ook een van het clubje van tien dat het allereerste officiële Rondje Ameland liep. De bijna 50 kilometer lange wandeling is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement waaraan tussen de 300 en 400 wandelaars deelnemen.

>>> kijk hier voor een serie foto's van Nanne Nicolai

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *