Vijf tips voor het maken van een veilig wachtwoord

LEEUWARDEN – Als je internet wilt gebruiken dan is het van belang om een glasvezel check uit te voeren. Je kunt dan namelijk controleren of jij gebruik kunt maken van glasvezel in je internet abonnement. Op Ameland is dit over het algemeen wel het geval. Daarnaast is het ook belangrijk om veilig te surfen op het world wide web. Een onderdeel hiervan zijn de wachtwoorden die je gebruikt.

De wachtwoorden die je gebruikt voor je accounts op alle websites moeten natuurlijk veilig zijn. Dit houdt in dat een hacker of iemand anders je wachtwoord niet eenvoudig kan kraken. Er zijn een aantal tips die je kunt toepassen bij het maken en het onthouden van een wachtwoord. Zo is het allereerst aan te raden om speciale tekens, cijfers en hoofdletters te gebruiken. Dit zal het wachtwoord namelijk versterken en dus wordt het moeilijker voor de hacker om in jouw account te komen.

Het gebruiken van speciale tekens, cijfers en hoofdletters is natuurlijk een standaard tip. Een ander voorbeeld hiervan is het gebruiken van zoveel mogelijk tekens, want dit zal het wachtwoord ook veiliger maken. Acht tekens is hierbij toch wel aan de korte kant. Het is dan ook beter om een woord te gebruiken dat meer tekens heeft. Als je bijvoorbeeld een wachtwoord van 12 tekens invult dan zal deze 80 miljoen keer zo sterk zijn als een wachtwoord van 8 tekens. Natuurlijk is het tevens aanbevolen om voor elke website of platform een andere wachtwoord te gebruiken.

Overigens kan het ook handig zijn om een wachtzin te gebruiken in plaats van een wachtwoord. Over het algemeen zul je een zin namelijk makkelijker onthouden dan een woord. Als je ervoor kiest om een wachtzin te gebruiken dan moet deze minimaal 4 woorden bevatten. Hierbij moet je geen bekende zin of spreekwoord gebruiken, al hoeft het ook niet erg lastig te zijn. Een goed voorbeeld van een wachtzin is onder meer: IkHeb197xGefietst of iets dergelijks. Helaas is een wachtzin niet op elke website mogelijk. Dit komt doordat zij een maximale wachtwoordlengte hanteren waar de zin waarschijnlijk te lang voor is.

Bron: Twenty4Webvertising

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *