Vierde Vuurtoren Trail Ameland van start

HOLLUM – De vierde Vuurtoren Trail Ameland is van start. Wat in 2014 begon als een hardloopwedstrijd over ruige paden rondom de vuurtoren is in 2017 uitgegroeid tot een evenement met afstanden voor kinderen, beginners en die hard trailrunners.

Onder De Vuurtoren Kidstrail

De Onder De Vuurtoren’ Kidstrail (t/m 15 jaar) startte op zaterdag 18 maart om 10:00 uur onder de trots van Ameland, de vuurtoren. De kinderen kregen een stoer trailparcours voor de kiezen. Voor kinderen t/m 7 jaar was er één rondje van ongeveer 600 meter uitgezet, de kinderen van 8 t/m 12 lopen deden dat rondje twee en de jongeren van 13 t/m 15 jaar drie keer. 

Snuffel Trail

In 2017 staat een nieuwe afstand op het programma, de ‘Snuffel Trail‘ van 6 km. Dit is een afstand voor ‘beginnende beginners’. Een trail voor de beginnende hardloper die eens wil snuffelen aan een trail: inlopen over 1 km asfalt, dan genieten van een uitdagend trailparcours  van ca. 4 km om vervolgens de laatste kilometer tot aan de finish over asfalt rustig uit te kunnen lopen. De start is op zaterdag 18 maart om 13:15 uur.

Start to Trail

De korte ‘Start to Trail‘ van 12 km start op zaterdag 18 maart om 13:00 uur, voor lopers die eens een Trail wil proberen en voor deelnemers die wat minder trainingsarbeid hebben verricht. 

Vuurtoren Trail 18 km

De Vuurtoren Trail 18 km start op zaterdag 18 maart om 12:45 uur – voor lopers die als onderbouw ongeveer een halve marathon kunnen uitlopen.

De Vuurtoren Trail 35 km

De Vuurtoren Trail 35 km start op zondag 19 maart om 11:30 uur. Deze Trail is voor gevorderde Trailrunners en lopers die als onderbouw ongeveer een hele marathon kunnen uitlopen.

Vuurtoren Trail 60 km

De Vuurtoren Trail 60 km start op zondagochtend 19 maart om ca. 7:30 – 8:00 uur. (Exacte starttijd wordt kort voor de start bekendgemaakt. De start moet rekening houden met het tij). Dit is een Trail voor zeer gevorderde lange afstand lopers, ultra atleten en duursporters. Ongeveer 98% van het parcours zal onverhard zijn.

Voor alle afstanden is er een gevarieerd parcours over bospaden, mul zand, duinen, en strand. Ook zal het parcours heuvelachtig zijn. Het aantal hoogtemeters is niet van betekenis voor de Alpenkenner maar door diversiteit aan ondergrond pittig te noemen.

Start en finish op Zwaneplein

Start en finish zijn in het centrum van Hollum op het Zwaneplein. 

⇒ lees hier over Sportief Ameland

Op deze site worden advertenties gepubliceerd. Deze site is mede door inkomsten uit die advertenties voor een ieder toegankelijk. Zet dus de adblocker uit, mocht je die gebruiken. Daarvoor alvast bedankt.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *