Vervolgonderzoek bereikbaarheid Ameland 2030

HOLLUM – Rijkswaterstaat nodigt u graag uit voor een informatiebijeenkomst over het Vervolgonderzoek bereikbaarheid Ameland 2030. U kunt zich aanmelden voor een van de twee bijeenkomsten. Op 4 juli is dat in Ons Hol in Hollum en op 5 juli in Grand Café Ut en Thús van WoonZorgCentrum Foswert, Foswerterstrjitte 71 in Ferwert. Hier kunt u aanmelden. De informatiebijeenkomsten starten om 19:30 uur.

Zes oplossingen uitgewerkt en beoordeeld

De vaargeul naar Ameland slibt steeds weer dicht. Rijkswaterstaat onderzoekt hoe Ameland ook op de lange termijn op een betrouwbare en duurzame manier bereikbaar blijft.

We onderzoeken twee oplossingsrichtingen:

  1. het optimaliseren van de bestaande veerverbinding
  2. het verplaatsen van de veerdam Holwert

Binnen deze twee oplossingsrichtingen zijn nog zes oplossingen over. Deze zes oplossingen werkten we uit in een schetsontwerp. Ook beoordeelden we de oplossingen aan de hand van verschillende criteria.

Hoe goed scoort een oplossing bijvoorbeeld op betrouwbaarheid, duurzaamheid en kosten? Op basis hiervan geven we komend najaar een advies aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Met het advies ronden we het vervolgonderzoek af.

Inhoud informatiebijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomst vertellen we meer over het schetsontwerp en de beoordeling. Ook er is de mogelijkheid om in gesprek te gaan en beantwoorden wij graag uw vragen.

Bron RWS

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 346

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *