Vertelcursus en Verhalenprogramma Expeditie Ameland

NES – Ameland is een eiland vol verhalen, van oude sagen tot de belevenissen van nu. Die verhalen gaan verteld worden in het verhalenprogramma van Expeditie Ameland en verteller Frank Belt geeft een vertelcursus.

De Amelander Musea zijn op zoek naar vertellers.

"Naar aanleiding van de tweehonderdste verjaardag van het verschijnen van het reisverslag van Hidde Dirks Kat willen we die verhalen opdiepen en vertellen. Niet alleen aan de Amelanders maar ook aan alle binnen- en buitenlandse bezoekers van het eiland.

Niemand kan die verhalen beter vertellen dan de mensen die op Ameland wonen. Ben jij iemand die dat wel wil leren? Meld je dan aan!

Op de woensdagen 7, 14, 21 en 28 februari 2018, telkens van 13 tot 17 uur, verzorgt professioneel verteller Frank Belt een vertelcursus voor vrijwilligers van de Amelander Musea en anderen die willen meedoen. Er is nog plaats voor een paar deelnemers.

In deze cursus gaan we op zoek naar het verhaal van Ameland dat jij wilt vertellen, een verhaal over avontuur of ontmoeting met het vreemde (zoals in het reisverslag van Hidde Dirks Kat). Je leert over een goede opbouw van dat verhaal en basistechnieken van het vertellen. Tegelijk leer je hoe je dat kunt vertellen aan een meertalig publiek, op een manier die ook de buitenlandse toerist begrijpt.

Houd er rekening mee dat je tussen de bijeenkomsten door misschien ook thuis nog aan je verhaal moet werken.

Verhalen zijn er om verteld te worden.

Je gaat het verhaal uit de cursus vertellen op 26 en 27 mei. Dan zal er in elk dorp een route zijn waarop bezoekers naar een verhaal kunnen luisteren tijdens Expeditie Ameland.

Op dit moment bekijken we nog op welke andere momenten en manieren jouw verhaal verteld kan worden. Met de vaardigheden die je in de cursus leert, ben je in ieder geval in staat om zelf met verhalen vertellen door te gaan.

De cursus vindt plaats in het Natuurcentrum in Nes en deelname is gratis!

Wil je meedoen? Meld je dan aan! Er zijn nog een paar plekjes vrij.

info@amelandermusea.nl / 0519-542737 Irma Marinus

Wil je meer informatie? Neem dan contact op!

amelandermusea.ajedes@planet.nl / 06-12660451 Aleida Edes

→ tik Hidde Dirks Kat in bij ZOEKEN om meer over de walvisvaarder te lezen

lees hier over Buro HDK 2018 en de opmaat naar het festivaljaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *