Vernieuwing RCW afgerond

HerfstactieLEEUWARDEN – Arjan Berkhuysen en Eisse Luitjens zijn benoemd in het RCW. Berkhuysen en Luitjens zijn benoemd als vertegenwoordiger van respectievelijk de natuurorganisaties en het bedrijfsleven. Eerder werd Bas Eenhoorn al benoemd als onafhankelijk voorzitter. Met deze benoemingen is de integraliteit van het RCW versterkt. Het RCW is nu op volle sterkte en de vernieuwing is afgerond.

In het RCW zijn nu Rijk, Provincie, Gemeenten, Waterschappen, bedrijfsleven en natuurorganisaties vertegenwoordigd. Het is de plaats waar zij elkaar ontmoeten en informeren. Het RCW kijkt met integrale blik naar het Waddengebied en stemt de verschillende belangen op elkaar af. Er wordt informatie gedeeld en leden buigen zich over de ontwikkelingen die ontstaan binnen het Waddengebied. Het RCW ontwikkelt zelf geen beleid. Wel heeft het oog voor hedendaagse ontwikkelingen en zoekt het praktische oplossingen voor vraagstukken die zich voordoen. Het doel is daarbij uiteraard om het Waddengebied te versterken. Het secretariaat van het RCW is gevestigd in Leeuwarden.

Arjan Berkuysen is directeur van de Waddenvereniging en woont op Terschelling. Eisse Luitjens is manager van de afdeling Ontwikkeling en Innovatie bij de  Noordelijke OntwikkelingsMaatschappij (NOM) en woont in Loppersum.

Bron: Provincie Fryslân

>>> lees hier meer over Regiecollege Waddenzee (RCW)

Faber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *