Verlies Geel Wit tegen Helpman

BUREN – Geel Wit heeft een 1-2 nederlaag geleden tegen Helpman. De Groningers bogen in de tweede helft een achterstand om in een overwinning.

De eerste serieuze kans was na een kwartier voor Bente Bonthuis, doelman Harmen Uffels tikte de bal echter uit de hoek. Daarna was er een kopkans voor Sander Graafsma, die even later met het hoofd redding moest brengen voor eigen doel. Kevin Hofman werd twee keer gevaarlijk namens Helpman, eerst redde Pieter Oene Smit en daarna schoot de aanvaller een vrije schop over.

Na 28 minuten kwam Geel Wit op voorsprong. Lars Molenaar pakte een tegenstander de bal af, leverde in bij Jordi Metz die met een prachtige boogbal de 1-0 liet aantekenen.

Ook Helpman kreeg voor rust nog een kans, maar Nik Lemmink schoot over.

Na rust kwam een agressiever Helpman uit de kleedkamers. Dat vertaalde zich in enkele pittige duels, waarbij scheidsrechter Stoetman niet zelden beslissingen nam die tot verbazing aan beide kanten leidden. De bezoekers reageerden adequaat en dat werd in de 52-ste minuut uitbetaald. Weifelend optreden bij Geel Wit werd door Danny Dijkstra afgestraft: 1-1.

De beste kans voor Geel Wit in de tweede helft was voor Bente Bonthuis, maar de keeper redde. Dijkstra en Lemmink schoten naast en over na corner voor Helpman, dat toch nog met de overwinning naar huis kon gaan. Vijf minuten voor tijd werd een overtredinkje van Jordi Metz bestraft met een vrije schop die werd genomen door Hofman. Via een been van Paul van Brussel schoot hij raak.

In de extra tijd kreeg Jordi Metz nog een kans op de gelijkmaker, maar zijn vrije schop zeilde over het doel.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit, Johan Kolk, Kevin Kiewiet, Kayan Kiewiet, Jurjen Metz, Christian Molenaar, Sander Graafsma, Jordi Metz, Bente Bonthuis, Danny Metz, Lars Molenaar.

Door Koos Molenaar

lees hier over Voetballen op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *